top of page
  • Hvad skal der bruges for at begynde på en hjemmeside?
    Det første du skal have er et domæne. F.eks. virksomhedsnavnet eller dit eget navn. Herefter skal du have et webhotel, der opbevarer og viser din hjemmeside. Evt. et logo, gode billeder og gerne tekst der omhandler det du ønsker at formidle.
  • Hvor lang tid tager det at lave en hjemmeside?
    Det afhænger af hvor hurtigt det tager for at modtage de informationer der skal bruges til hjemmesiden. Når første udkast er klar, sender vi det til din godkendelse og jo hurtigere en godkendelse gives, jo hurtigere når vi i mål. Det kan tage fra 2 dage til 10 dage, afhængig af hvor mange sider du ønsker på din hjemmeside, eller hvor omfattende hjemmesiden er.
  • Hvad skal Webgrafix bruge for at starte på et udkast?
    Vi tager først en snak omkring dine ønsker. Måske du har ønsker om farver eller andet du mener vil promovere din virksomhed bedst. Har du allerede et logo, bedes dette fremsendes og gerne sammen med gode billeder der afspejler virksomheden eller det produkt hjemmesiden skal opbygges omkring.
  • Kan jeg selv stå for redigering og tilføjelser på hjemmesiden?
    Det kan du ja, derfor bestræbes der på at vælge en platform der er nem for alle at vedligeholde og som ikke har krav om kendskab til kodning.
  • Hvilke platforme arbejdes der på?
    Jeg kan arbejder på de fleste platforme, Wordpress, Umbraco, Wix, One.com etc. . De fleste platforme er nogenlunde opbygget på samme måde, Wordpress og Umbraco kræver dog en god indsigt i tilføjelse af app's og til tider kodning. Som udgangspunkt vælges den billigeste og bedste løsning for dit behov.
  • Hvad kræver det for en webshop?
    Det kræver tålmodighed og god tid. En webshop tager lang tid at opbygge og endnu længere hvis du har mange produkter. Der udvælges den platform der vil fungere bedst for dig, måske du har ønske om at kunne integrere f.eks. e-conomic med webshoppen så du har lagerstyring eller andre krav. Herudover kræver det gode billeder af produkterne du vil sælge, kort info-tekst om de enkelte produkter og priser. En webshop kan være en kostelig affære, derfor er det vigtigt at der udvælges den helt rigtige udbyder til dit behov.
  • Har Webgrafix en server hvor hjemmesiden ligger?
    Nej, Webgrafix har ingen server, men udvælger en sikker og stabil udbyder der opbevarer alle dine filer og informationer omkring din hjemmeside, dvs. den udbyder du vælger til at opbevare dit webhotel.
  • Jeg har allerede en hjemmeside - er der mulighed for en gennemgang og forslag til hvordan den kan optimeres, evt. også lave mindre ændringer - og hvad ville det koste?
    Hvis du allerede har en hjemmeside som du designmæssigt er glad for, men du føler ikke får trafik/besøgende nok, kan en gennemgang og forslag, samt mindre ændringer være noget for dig. Prisen for en gennemgang er 450,- kr. eksl. pr. time. og du får tilsendt forslag til forbedringer.
  • Min nuværende hjemmeside ligger hos en anden webmaster, som ligger inde med koderne til hjemmesiden - hvad gør jeg?"
    Det er altid vigtig at man selv har en kopi af de vigtigste koder for at kunne tilgå hjemmesiden, også selvom det er en webmaster der opdaterer din hjemmeside. Jeg kontakter gerne din nuværende webmaster for at få koderne og adgang til hjemmesiden og din domæneudbyder. Har du ikke kontakt til din webmaster, så hjælper jeg også med at få styr på den del.
  • Jeg har ikke tiden til at være ind over og få opbygget en hjemmeside - hvad gør jeg?
    Så snart jeg har modtaget materiale fra dig - dit logo, tekster, billeder m.m., så sørger jeg for at lave et udkast til dig. Udkastet tager udgangspunkt i dine ønsker, hvis ikke du har ønsker laver jeg et udkast ud fra hvordan jeg ser en hjemmeside kan promovere dig på bedste vis. Det eneste jeg har brug for mht. til din tid, er at du kigger mit udkast igennem. Hvis du ikke har ændringer, sætter jeg i gang med at få hjemmesiden online.
  • Hvad er noget af det vigtigste jeg skal sørge for eller passe på?
    · Sørg for altid at stå for ejer af domænet! · Undersøg altid den korrekte pris for en hjemmeside - mange oplever desværre at modtage ekstra regninger for vedligeholdelse. Læs derfor altid det med småt, her kan evt. stå at du er bundet i 1 år. · Sørg altid for at få div. koder tilsendt, for adgang til webhotellet, domænet og serveren, hvor din hjemmeside ligger!
  • Jeg fatter ikke helt alle IT-ordene - hvad betyder de?
    SoMe: en forkortelse af Sociale Medier Domæne: dette er adressen, som dit website har på inter og nettet. DK-hostmaster står for alle danske domæner, dog har mange webhoteller domænet inkl. i oprettelse af selve webhotellet det første år. Derefter kommer der en opkrævning fra DK-hostmaster på et årligt beløb (d.d. ca. 45,- kr. pr. år) for dit domæne navn. Domæne navnet er "dit" så længe du betaler det årlige gebyr. Mange tror at de ejer domænet for altid, men egentlig så "lejer" du det kun, så længe du har dit firma og betaler gebyret. Webhotel: Et webhotel er plads på en server som er forbundet til internettet 24 timer i døgnet 365 dage om året.For at kunne publicere sin hjemmeside på Internettet så andre kan se denne, skal man have et webhotel. Server: Det er egenltig en computer der deler dine informationer (fra websitet) med andre computere verden over - din opbevaringskasse, hvor dine sider til websitet bliver opbevaret sikkert og de ud.byder vi bruger, sørger altid for at denne server har en back-up Website: Det er et "finere" ord, for en hjemmeside. Webmaster: Det er den person der sørger for at dit website hele tiden bliver opdateret, sørger for det tekniske og har ansvaret for dit website. Links: Også kaldet hyperlinks og betyder at man sammenkæder og gør noget klikbart. Et link kan være et billede eller et ord/sætning, som gør det muligt for læseren at springe til et andet sted - f.eks, en anden tekst eller et nyt website. Links kaldes også for hyperlinks.
  • Hvad betyder det, at en hjemmeside er responsive / responsive webdesign?"
    Det betyder ganske enkelt at din hjemmeside automatisk tilpasser sig skærmens størrelse, afhængig af hvilken enhed du bruger. At hjemmesiden er responsive, betyder den tilpasser sig smartphones, ipads, computernes skærmstørrelser. Også kendt som mobilvenligt. Ud over at det selvfølgelig giver besøgende en god helhedsoplevelse, når man besøger en mobilvenlig hjemmeside, så er det faktisk også yderst vigtigt for at bevare et godt "venskab" med Google. Google "straffer" de hjemmesider, der ikke er optimeret til et mobilvenligt design (responsive), ved at "smide" dem bagerst i køen og du mister besøgende.
  • Jeg har en "hjemmeside" via Facebook - er det ikke nok?"
    Det kommer an på hvad din vison for virksomheden er. De store og seriøse virksomheder har alle en hjemmeside og måske en Facebookside. Hvis du kan forestille dig 2 veje, den ene er ensrettet (Facebook) og den anden vej har trafik fra begge sider. Du kan sikkert nemt forestille dig, at den vej der har mest trafik, er den med trafik der kommer fra begge retninger. Søgemaskiner, som Google, elsker og rangerer vejen med mest trafik og som vil være "indgangen" til din hjemmeside. Derfor er det godt at have en hjemmeside der linker til dine sociale profiler og omvendt. Det skaber trafik.
  • Er det vigtig at opdatere min hjemmeside løbende?
    Ja, det er vigtigt hvis du ønsker at blive fundet på internettet. Min erfaring siger mig, at mange firmaer nedprioterer opdateringerne på deres hjemmeside. Det kan der være mange grunde til, men forglemmelse er nok en af den mest kendte. En hjemmeside der ikke bliver opdateret løbende, forsvinder i mængden på Google, da Google vurderer at den ikke er interessant for besøgende. Derfor er det vigtigt at tilføje nyt løbende, det kan være alt fra udskiftning af billeder, tilretning af tekster osv.
  • Kan jeg bruge min gmail eller yahoomail på hjemmesiden?
    Det kan du sagtens, min erfaring siger mig dog, at for at fremstå professionel er det klart en fordel at have en mail der indeholder domænenavnet. Du kan sagtens få videresendt mails til din g- eller yahoomail, fra din domænemail.
  • Er farver og det grafiske udtryk virkelig så vigtig?
    Farver og grafik er yderst vigtigt for at skabe en balanceret hjemmeside. Forestil dig, at du har med økonomi at gøre og du vælger en rød farve, der ofte ses som en "aggressiv/farlig" farve. Bruger du derimod blå, grå og/eller sorte farver, vil din hjemmeside fremstå mere seriøs og troværdig. Som udgangspunkt udvælges en grundfarve og herefter opbygges en farve palette, der gør at farverne passer sammen. Det skaber en rolig og velafbalanceret hjemmeside, som besøgende har lyst til at kigge på. Det samme gælder det grafiske udtryk af din hjemmeside. Den skal være brugervenlig, give et grafisk flot udtryk, hvor billeder passer sammen med og fremmer din hjemmeside.
  • Jeg har ikke et domæne - hvad gør jeg?
    Jeg hjælper gerne med at finde frem til det helt rigtige domænenavn, afhængig af de produkter du sælger, eller hvad hjemmesiden skal omhandle.
  • Jeg har et domæne - men det ligger hos min nuværende webmaster - hvad gør jeg?
    Jeg tager gerne kontakt til din webmaster og hvis domænet skal flyttes til en ny platform, sørger jeg for at dette sker.
  • Hvad koster en hjemmeside hos Webgrafix?
    Der er ligeså mange svar, som der er forskellige hjemmesideudbydere. En konkret pris afhænger af hvor mange sider din hjemmeside skal indeholde eller om det er en webshop. Har du selv gode billeder, logo og tekster eller skal jeg være behjælpelig med dette? Du skal dog normalt budgettere med 20.000,- kr. +/-. Prisen inkluderer udarbejdelse af det grafiske layout, valg af farver og skrifttyper, som er en meget vigtig del af opbygningen af dit brand. Opsætning af selve hjemmesiden, på den platform du ønsker - Wordpress, Wix, One.com etc. Der 3 mdr. vedligeholdelse med i prisen, da min erfaring er at det er her de fleste tilpasninger/ændringer foretages.
  • Er jeg bundet til Webgrafix med abonnement eller andet?
    Nej, det er du bestemt ikke, hverken i 1 eller 12 måneder. Jeg værdsætter mine kunder og ønsker at fortsætte med at samle på tilfredse og tilbagevendende kunder.
  • Hvorfor skal jeg selv afholde udgifterne til et domæne og et webhotel?
    Det er der en meget god grund til - domænet skal altid følge/ejes af firmanavnet/privatpersonen, og det samme gør sig gældende med webhotellet. Jeg har før oplevet og hjulpet kunder med at tilbageføre ejerskabet af domæne og webhotel, fra et IT-firma eller en webmaster, hvor de står som ejer af f.eks. domænet. Et IT-firma kan gå konkurs, en webmaster kan forsvinde eller I kan blive uenige om et beløb på en faktura, og står de som ejer har de dermed også "magten" til at lukke din hjemmeside - et levende mareridt for jer. Derfor - sørg altid for at du står som ejer af domænet og sørg altid for at du får tilsendt koderne til domæneudbyderen og udbyderen for dit webhotel.
  • Er prisen anderledes, hvis jeg selv ønsker at opdatere hjemmesiden de første 3 måneder?
    Nej, prisen er den samme.
  • Kan jeg betale pr. måned til webhotel og domæne udbyderne eller opkræver de 1 år forud?
    Hos webhotel- og domæneudbyderne skal du forvente at betale 1 år i forvejen. Det vil også give dig den største besparelse. Du kan forvente en årlig udgift på et .dk domæne på 50 kr. og et .com domæne til ca. det dobbelte. Den årlige udgift for et webhotel varierer og afhænger ofte om de tilbyder en rabat på det første år, for derefter at opkræve en normal årlig pris for de efterfølgende år.
  • Kan jeg ikke bare vælge et gratis webhotel, en gratis hjemmeside eller domæne?
    Jo, det kan du godt, men min erfaring siger mig, at intet er gratis Måske du får tilbudt en gratis opsætning af din hjemmeside, men hvor du så måske er bundet hos udbyderen i 1 eller 2 år. Hos Webgrafix er der ingen skjulte priser - mit fortrolige tilbud til dig, er den pris du betaler - intet andet. Et gratis domæne vil altid indebære at der vises reklamer på din hjemmeside eller at stien hedder noget gør dit domæne. Det gør det umuligt for besøgende at finde din hjemmeside i søgemaskinerne og du kan ikke forvente at besøgende vil tage din virksomhed seriøs.
FAQ

få svar på ofte stillede spørgsmål

Hvis ikke du finder svaret på dit spørsmål herunder, så er du velkommen til at kontakte mig her.

bottom of page