Hjemmesider - FAQ

Hvor meget koster det at få lavet en hjemmeside?

Da websitet er bygget op omkring dit firmat, afhænger prisen af hvor mange sider der skal opbygges, om vi får tilsendt div. tekster, images og andet der skal bruges til websitet - men hos os har vi 1 års vedligeholdelse inkl. i prisen, da vi har erfaret at de fleste tilpasninger/ændringer sker det første år.

Kommer der ekstra udgifter fra Webgrafix vedr. et website?

Nej, vi giver dig et tilbud, hvor website opbygningen og 1 års vedligeholdelse er inkl. i prisen. Der vil være ekstra udgifter for et webhotel (vi vælger altid det billigste og mest stabile), evt. en pegning (hvis vi vælger en anden type platform.

Hvorfor skal vi selv afholde udgifterne til et domæne og et webhotel?

Det er der en meget god grund til - domænet skal altid følge firma navnet, det samme med webhotellet. Vi har desværre oplevet at nogle af vores kunder har overladt denne vigtige del til et IT firma eller en webmaster, som så står som ejer af selve domænet. Hvis firmaet går konkurs eller I bliver ueninge om en regning, så står de med "magten" til at lukke websitet eller som ejer af selve domæne navnet - et levende mareridt for især jer.

Hvor længe går der går websitet er klar og online?

Webgrafix arbejder meget hurtigt, så dette afhænger af hvor hurtigt vi får tilsendt div. materialer, som I ønsker skal bruges til websitet og hvor omstændigt websitet er - men mellem 2-7 dage.

Har I en server hvor websitet ligger?

Nej, det har vi ikke. Vi sørger for at dit website ligger på en stor udbyders server, på denne måde kan du altid selv få adgang til sitet og hvis du ønsker selv at opdatere siden.

Er prisen anderledes, hvis jeg selv ønsker at opdatere sitet det første år?

Nej, prisen er den samme. Vores erfaring siger os at mange firmaer nedprioterer opdateringerne på deres website. Dette kan være af mange grunde, men den mest gængse grund er, at man glemmer det.

Hvorfor er det vigtigt med et website?

Det er dit "levende" visitkort og dine kunder vil som noget af det første slå dit firma op via nettet. Ved at have et website, gør du dit firma tilgængelig 24 timer i døgnet - og det understreger at du har et seriøst firma.

Er farver og grafik virkelig så vigtig?

Farver og grafik er yderst vigtigt - hvis du f.eks. ønsker at gøre opmærksom på en side der har med økonomoi at gøre, så hold dig langt væk fra de røde farver. Normalt bruger man blå, grå og/eller sort til disse sider - dette pga. de udviser seriøsitet.

Jeg har et website nu - kan I kigge det igennem og evt. lave mindre ændringer - og hvad ville det koste?

Vi vil meget gerne kigge på dit nuværende website og se om der evt. kun skal mindre ændringer til, for at gøre siden mere lækker at besøge. Prisen for en gennemgang er 450,- kr. eksl. pr. time.

Mit nuværende website ligger hos en anden webmaster, som ligger inde med koderne til sitet - hvad gør jeg?

Vi kontakter gerne din nuværende webmaster for at få koderne og adgang til bagsiden af dit website.

Jeg har ikke et domæne - hvad gør jeg?

Vi hjælper gerne med at finde frem til det helt rigtige domæne navn, afhængig af produkterne du sælger.

Jeg har et domæne - men det ligger hos min nuværende webmaster - hvad gør jeg?

Vi tager gerne kontakt til din webmaster og hvis domænet skal flyttes til en ny platform, sørger vi for at dette sker.

Jeg har ikke tiden til at være ind over og få opbygget websitet - hvad gør jeg?

Så snart vi har modtaget materiale fra dig - jeres logo, tekster, billeder m.m., så sørger vi for at lave et udkast til jer. Dette gør vi i samarbejde med jer, hvis I har ideer eller ønsker. Vi opbygger også gerne sitet ud fra måden vi ser jeres firma på.

Det eneste vi har brug for mht. til din tid, er at kigge på vores udkast og så snart du har godkendt vores forslag sætter vi igang med at få det online.

Er jeg bundet af et abonnement hos Webgrafix?

Nej, det er du bestemt ikke. Vi værdsætter vores kunder og vores motto er at vi ønsker tilfredse og tilbagevendende kunder - hvilket vi har.

Kan jeg ikke bare vælge et gratis webhotel eller domæne?

Jo, det kan du godt, men vores erfaring siger os at intet er gratis Måske du får tilbud en gratis opsætning af dit website, men så er du måske bundet hos webudbyderen i 1 eller 2 år, hvori prisen for et website så er inkl. - hos os er der ingen skjulte priser - vores fortrolige tilbud er den pris du betaler - intet andet.

Hvis du f.eks. vælger et domæne der hedder: www.123hjemmesider/mitfirma.dk skal du ikke forvente at besøgende på din side vil tage dit firma seriøst.

VIGTIGT!

  • Stå altid som ejer af domænet!

  • Undersøg altid prisen for et website - mange gange kommer der ekstra regninger for vedligeholdelse - læs også det med småt, måske du bliver bundet af abonnement!

  • Sørg for at få div. koder tilsendt for tilgang til webhotellet, domænet og serveren, hvor dit website ligger!

Forklaring af IT ord:

Domæne - dette er adressen, som dit website har på inter og nettet. DK-hostmaster står for alle danske domæner, dog har mange webhoteller domænet inkl. i oprettelse af selve webhotellet det første år. Derefter kommer der en opkrævning fra DK-hostmaster på et årligt beløb (d.d. ca. 45,- kr. pr. år) for dit domæne navn. Domæne navnet er "dit" så længe du betaler det årlige gebyr. Mange tror at de ejer domænet for altid, men egentlig så "lejer" du det kun, så længe du har dit firma og betaler gebyret.

Webhotel - Et webhotel er plads på en server som er forbundet til internettet 24 timer i døgnet 365 dage om året.For at kunne publicere sin hjemmeside på Internettet så andre kan se denne, skal man have et webhotel.

Server - Det er egenltig en computer der deler dine informationer (fra websitet) med andre computere verden over - din opbevaringskasse, hvor dine sider til websitet bliver opbevaret sikkert og de ud.byder vi bruger, sørger altid for at denne server har en back-up

Website - Det er et "finere" ord, for en hjemmeside.

Webmaster - Det er den person der sørger for at dit website hele tiden bliver opdateret, sørger for det tekniske og har ansvaret for dit website.

Links - Det betyder at man sammenkæder med noget andet. Et link kan være et billede eller et ord/sætning, som gør det muligt for læseren at springe til et andet sted - f.eks, en anden tekst eller et nyt website. Links kaldes også for hyperlinks.

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Det må gerne ligne en million - men behøver ikke koste tilsvarende!

©All rights reserved - Webgrafix, Tina Bjorn Photography by Tina Bjørn