Hvem der? 

Freelancer Tina Bjørn

At sætte ansigt på hvem der står bag en virksomhed, skaber personlig kontakt - især nu hvor det bliver mere og mere almindeligt at blive "mødt" af robotter.

Hvem har ikke prøvet at søge online support og skal igennem en del spørsmål, før man kommer igennem til et levende menneske. 

TB.jpg

Jeg har ingen intensioner om at ansætte robotter. Du vil altid have direkte kontakt til mig og jeg følger opgaven fra start til slut og endda derefter.

Jeg kunne nemt skrive lange tekster omkring mine kvalifikationer, at jeg overholder deadlines osv., men da Webgrafix.dk stadig er aktivt, mener jeg at det taler for sig selv.

Hvis du ønsker at læse mere om mine kvalifikationer, som er udviklet over årene og ikke mindst igennem mange års erhvervserfaringer og menneskelige erfaringer, er du velkommen til at læse et længere skriv herunder. Jeg er overbevist om, at du ud fra "historien", nemt kan gennemskue hvad jeg kan byde ind med. 

Baggrundsviden om mig

Fra skrummel computer
til levevej

Mit første klik

på en computer

Jeg husker det, som var det i går - den første gang jeg sad foran en klodset computer og næsten ikke turde trykke på noget. Året var 1988 og jeg var blot 19 år gammel. Som accountant og office mananger for en 4-stjernet Italiensk restaurant, gourmet- og bageriafdeling i Rosslyn, Virginia, USA, var min fornemme opgave at få ført hele vores regnskab (som blev ført i hånden på et kæmpe spreedsheet) ind på en computer. Jeg havde sved på panden, første gang jeg skulle kigge dette monster i øjnene, jeg var så bange for at gøre noget forkert, eller ødelægge denne dyre computer. Fejl lavede jeg ofte i begyndelsen, men som med andre fejl man begår, så lærte jeg hvad man kunne gøre og hvad man ikke skulle gøre og hvad man bestemt altid skulle huske...at have en back-up.

Her startede mit forhold til selve computeren, som senere viste sig at blive min levevej og til dags dato, har jeg stadig kontrol over computeren og ikke omvendt.

gammel_PC_altomdata.jpg

Foto lånt af Alt om Data

TB.jpg

Jeg vil være med

til at skabe

Min eks-mand, mine voksne sønners far, var ud over kunstner også fotograf og det faldt os ganske naturligt at arbejde sammen som team. Han styrede kameraet og jeg stod for makeup og styling, samt papirarbejdet og faktureringen, som mit forrige job for restauranten, havde givet mig erfaringen for.

Vores rejse sammen, bragte os til Miami Beach hvor modebranchen boomede tilbage i 1989. Her bosatte vi os og kom hurtigt i kontakt med den indre cirkel, som gjorde at vi havde arbejde fra starten. Jeg arbejdede dog samtidig sammen med andre dygtige fotografer, så hverdagen var travl.

Min frustration over ikke selv at kunne "trykke" på kameraknappen gjorde, at jeg ønskede at lære at fotografere. "Hvor svært kan det lige være" tænkte jeg, ak og ve, her blev jeg så det klogere. Min eks-mand gjorde sit bedste for at lære mig kunsten, men mange tekniske detaljer gav ingen mening i min kreative hjernedel. Det tog dog ikke pusten fra mig, for det vigtigste for mig var, at jeg kunne se billedet og jeg blev ved indtil jeg fik mit ønskede resultat i fotoformat. Om det tekniske var korrekt, er jeg ikke så sikker på, men resultatet blev lige som ønsket.

TB.jpg

Creativity over there

til kreativitet herhjemme

På trods af en hektisk hverdag, med drengebørn der havde fart over feltet, fandt jeg dog stadig tiden til at være kreativ. Kreativiteten gav sig til tider udslag i hvad jeg som enlig forsørger kunne gøre anderledes og hurtigere, for at finde mere tid til min lille familie i hverdagen, imellem job, børnehave, legeaftaler og familiebesøg. Timerne om aftenen, hvor der var ro og tid til mig selv, satte jeg mig foran en gammel computer og forsatte med at være kreativ, på trods af at internettet var langsommere end en snegl og hvor forbindelsen var via telefonstikket. Ikke noget der kunne gå i dette årti. Det var samtidig også årene, hvor jeg ikke havde hørt om hverken Photoshop, Indesign og andre kreative programmer, så det var Word der var blev brugt og det kunne også meget. Fotografering med et analog kamera, fik jeg også tid til og jeg havde jo altid mine sønner som modeller. Jeg fortsatte med at arbejde som makeup artist via et modelbureau i Aarhus, sideløbende med mit biludlejnings-job og fultids-job som mor. Som årene gik og jo mere computerne udviklede sig, arbejdede jeg mere og mere med det kreative. Interessen for at udvikle hjemmesider, kombineret med mit øje for design og ikke mindst erfaring med computer, blev hylden for mig. 

Jeg fyrede og

ansatte mig selv

Det nyopstartede firma, gik godt og det første år gav overskud. Investorerne havde dog imellemtiden fundet andre projekter de ønskede at bruge penge på og vi valgte at "lukke" firmaet og jeg måtte opsige mig selv. Det blev så startskuddet på Webgrafix og jeg kunne så "ansætte" én medarbejder, mig selv, og selvom "chefen" til tider er som en chef nu er, så kommer vi umiddelbart godt ud af det med hinanden uden de store diskussioner.

Årene hvor kreativiteten

fik plads til udfoldelse

Min kreative side er et værdsat gen fra mine kreative forældre. Jeg har aldrig manglet ide-egenskaben, eller mangel på at udtrykke den og har heldigvis også altid haft egenskaben til selv at følge ideen helt til måls. Min kreative side udviklede sig stærkt i de 10 år jeg boede og arbejdede i USA. Ikke blot i min stilling for restauranten, hvor jeg var god til at organisere og finde tidsbesparende løsninger, men i mit sideløbende job indenfor modebranchen. Måske en lidt sjov kombination, men for mig to perfekte verdener, der gav mig stor erhvervsviden på engelsk indenfor service- og kontorfaget, samt en forståelse for og indsigt i de forskelligheder vi indeholder som mennesker. En værdsat viden og udvikling, som ikke findes i bogformat.

Min tid foran kameraet i modebranchen og på the Runway, gav mig stor forståelse for hvordan modellens bevægelser skal være, men jeg fandt dog hurtigt ud af at min interesse lå i at "skabe et billede og havde ikke et behov for at være i "fokus". Jeg flyttede mig fra kameraets øje, til at være en del af makeup- og stylingholdet der skabte selve billedet. Bagved i kulisserne havde jeg frit udsyn og frihed til at skabe illusioner igennem makeup og stylingsforslag, og sammen med fotoholdet være med til at skabe et storslået resultat, fortalt i et enkelt foto.

TB.jpg

Thank you, USA

goddag ny dansk hverdag

Intet varer evigt, siger de kloge og da ægteskabet ikke holdte, vendte jeg efter næsten 10 år (efter store overvejelser og meget blandede følelser) tilbage til Danmark, denne gang med ekstra bagage, nemlig en lille topmave, hvori der ventede dobbelt glæde indenfor 6 måneder. 13 uger henne, med noget af det største jeg nok har været med til at kreere, enæggede tvillinge-drenge, sagde jeg farvel til et land der havde givet mig så mange muligheder for erfaringer, gode og dårlige oplevelser og så meget viden, som jeg ikke ville have fået mulighed for i Danmark, som en 18-årig ung pige. Det var dog samtidig et land der nok gjorde mig endnu mere dansk, især da jeg skulle tage det vigtigste valg i mit liv, at kunne give mine kommende sønner en god og tryg barndom. Der var ingen tvivl om, at det skulle være Danmark og heldigvis kunne jeg jo tage alle mine minder fra USA med mig.

27 år og med to mirakler på hver arm, nu bosat i Danmark og med en noget anderledes (langsom) hverdag, stoppede nu heller ikke min kreative side. Mine sønner kan sikkert fortælle om alle de projekter, som de frivilligt blev tvungen til at deltage i, men før du får ondt af dem, så må jeg lige skynde mig at sige, at de begge har arvet den kreative side, som de har valgt at bruge indenfor musikken. 

This is me_TB-photo_help_Ellen.jpg

Børn, familie, fuldtidsjob

og firmastart

Tingene gik pludselig stærkt, sønnerne blev større, familien blev udvidet med kæreste, et par bonusbørn, samt flytning til Aarhus-området, og til sidst endnu en af mine bedste kreationer, min datter. På trods af en hverdag, der pludselig blev endnu mere hektisk, fandt min hjerne altid plads til det kreative. En familie på 7, fuldtidsjob og sidejobs hvor jeg lavede hjemmesider eller andet grafisk design blev presset ind i døgnets 24-timer. Få timers søvn, men hey...som ung kan man jo "alt". Jeg var så heldig, at jeg på et tidspunkt blev tilbudt et jobskifte, opstart på et alsidigt firma, der kunne tilbyde alt indenfor web-ydelser og grafisk design. Da jeg var forsørger for 3 børn, var jeg i tvivl, indtil de 3 investorer tilbød at jeg fik fast månedsløn + det løse. Jeg fortsatte dog med fuldtidsarbejdet, skulle jo lige afslutte jobbet korrekt, et par måneder og brugte så sene aftentimer på at få banket dette lille firma op, hvor jeg som den eneste ansatte, stod for kunde- besøg og service til udarbejdelse af alle opgaverne. 

Jeg hviler på

min rette hylde

En årelang rejse, fra et land til et andet og retur, med en stor og uvurderlig erhvervs- og livserfaring iblandt gode mennesker i USA og herefter herhjemme, har plantet mig på min rette hylde indenfor de mange og alsidige egenskaber jeg indeholder. Mine børn og deres trivsel, har altid været og vil altid være det vigtigste for mig. Nu da to af dem er voksne og den sidste godt på vej, har jeg genoptaget min lidenskab for også at skabe igennem et kamera. En helt perfekt kombination for mig, at skabe igennem et kamera, en computer med hjemmesider og design, samt min ærekære måde at arbejde på, uanset hvilken opgave jeg kaster mig i sving med.

 

Min nysgerrighed og ikke mindst stædighed bruger jeg positiv og gør at computer problemer er en hindring og skal løses - derfor er stillingen mellem mig og computer udfordringerne, også 10-0 til mig.

 

Hvis du er nået hertil i læsning om mig og min rejse igennem livets erfaringer, vil jeg sige godt gået og tak fordi du læste med. Jeg håber, at du samtidig har fået et indblik i mine værdier og ikke mindst min måde at arbejde på, uanset opgave.

De bedste hilsner

webgrafix_web.png
TB_Signatur_sort.png
This is me_TB-photo_help_Ellen.jpg